Η κυβέρνηση φοβάται ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο προσκήνιο - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση φοβάται ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο προσκήνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας προκαλεί η δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Είναι πρόδηλη η προσπάθεια στελεχών της Χρυσής Αυγής να «επενδύσουν» στη διπλή δολοφονία διεκδικώντας την επιστροφή τους στο προσκήνιο.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι ο «κύκλος του αίματος» μπορεί να υπονομεύσει τη δημοκρατική ομαλότητα με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού ο φόβος είναι πλέον το κυρίαρχο συναίσθημα στην κοινωνία.
Από το βράδυ της Παρασκευής το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τα όσα ακολούθησαν της στυγνής δολοφονίας των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.
Η ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους του πολιτικού κόσμου για το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν άμεση, ωστόσο ήδη από τις πρώτες ώρες υπήρξε πρόδηλη η προσπάθεια ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής να «επενδύσουν» στη διπλή δολοφονία διεκδικώντας μια αναπάντεχη επιστροφή στο προσκήνιο.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε να δηλώσει ότι οι δράστες ήταν «αριστεροί τρομοκράτες, τους οποίους έχει αφήσει ελεύθερο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, την ώρα που φυλακίζει τους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής».
Στο ίδιο τόνο και οι υπόλοιποι βουλευτές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της τοπικής Νέου Ηρακλείου και εξαπέλυσαν απειλές εναντίον των δημοσιογράφων που απέδωσαν «ένα οπαδικό έγκλημα του Παύλου Φύσσα σε πολιτική δολοφονία».
Κύκλοι του Μαξίμου φοβούνται ότι η δολοφονία των δύο άτυχων νεαρών θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για τα στελέχη της ΧΑ να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα μετά τις απανωτές αποκαλύψεις της δράσης τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ