Σε τεταμένο κλίμα το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο – Φόβοι για επεισόδια - iefimerida.gr

Σε τεταμένο κλίμα το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο – Φόβοι για επεισόδια

Σε τεταμένο κλίμα το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο – Φόβοι για επεισόδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια πολύ δύσκολη χρονικά στιγμή θα διεξαχθεί το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της χώρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έπειτα από τη διπλή δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της Παρασκευής.

Μετά το άκουσμα της είδησης της δολοφονίας των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη και τους φόβους για αντίποινα, διαδηλώσεις και γενικευμένη ένταση το ντέρμπι ήταν προς στιγμή στον αέρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του πολίτη ήταν αρχικά σκεπτική για τον αν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το ντέρμπι και να απασχοληθεί τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη για την τήρηση της τάξης.

Πάντως, ούτε η διοργανώτρια αρχή εξέφρασε επισήμως κάποιο αίτημα ούτε η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε αντίστοιχη ενέργεια οπότε το ντέρμπι θα διεξαχθεί κανονικά.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, πάντως, η παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο της Λεωφόρου είναι ισχυρή ενώ οι δρόμοι περιμετρικά της έδρας του Παναθηναϊκού είχαν αποκλειστεί με αποτέλεσμα να επικρατεί μικρό μποτιλιάρισμα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οσο πλησιάζει η ώρα του παιχνιδιού και θα αυξάνεται ο όγκος των οπαδών του «τριφυλλιού» αναμένεται να υπάρξουν και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το ντέρμπι, άλλωστε, πέρα από τα όσα συνέβησαν στο Νέο Ηράκλειο, διεξάγεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις των δύο ομάδες βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί με ανακοινώσεις και αντεγκλήσεις εκατέρωθεν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων συνιστούν ψυχραιμία και αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο τη νίκη.

Ο ερυθρόλευκοι φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί ωστόσο ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πάντα αμφίρροπο, ενώ το γόητρο και η ιστορία των δύο συλλόγων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις.

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ