Ο μαφιόζος που μπήκε στην κουζίνα- Μετέτρεψε το ένοχο παρελθόν του σε επιτυχημένο εστιατόριο [εικόνες]

Οταν δικαζόταν για εκβιασμό, ο Αντζελο Λουτζ αρνούνταν την ύπαρξη της μαφίας. Τώρα, χρησιμοποιεί το παρελθόν του στο οργανωμένο έγκλημα για να μετατρέψει το εστιατόριό του σε απόλυτη επιτυχία.

Από την επιγραφή, που παραπέμπει στο «Νονό», μέχρι μία τοιχογραφία που τον τοποθετεί κάτω από το βλέμμα του ήρωα της ταινίας, ανάμεσα στον πραγματικό μαφιόζο Τζον Γκότι και τον φανταστικό Τόνι Σοπράνο, ο «Χοντρός Αντζ» όπως είναι γνωστός στους παλιούς... συναδέλφους του, δεν κάνει προσπάθεια για να κρύψει την παράνομη δράση του παρελθόντος.

Ακόμη και το σκηνικό φροντίζει να θυμίζει πάντα από πού προέρχεται. Από τα όπλα 9 χιλιοστών που έχουν μετατραπεί σε λάμπες, μέχρι την πόρτα για την τουαλέτα που αποτελεί «σκίτσο» νεκρού. Μέχρι και το μενού είναι προσαρμοσμένο κατάλληλα, αφού κάποιες βραδιές σερβίρει τη «χοιρινή μπριζόλα του Τζόι», ένα... φόρο τιμής στον Τζόσεφ Μερλίνο, το διαβόητο αφεντικό της μαφίας στη Φιλαδέλφεια.

Και βέβαια ο Λουτζ τρελαίνεται να διηγείται ιστορίες από τα παλιά στους πελάτες του. «Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου γκάνγκστερ. Δεν υπήρξα. Η κυβέρνηση μου απέδωσε αυτό το χαρακτηρισμό και με αντιμετώπισε σαν σύνδεσμο με τη μαφία», ισχυρίζεται μιλώντας στο Associated Press και προσθέτει πως τώρα είναι επιχειρηματίας.

Η δικαιοσύνη έχει διαφορετική άποψη. Ο 49χρονος ήταν ανάμεσα στους επτά που καταδικάστηκαν το 2001 στη δίκη για τη μαφία που τον έκανε διάσημο. Ηταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που κυκλοφορούσε ελεύθερος με εγγύηση και δεν σταματούσε να μιλάει σε κάθε ΜΜΕ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Λουτζ ήταν υπεύθυνος για τα στοιχήματα και τη συλλογή των οφειλομένων για λογαριασμό της Μαφίας. Αν και δεν ήταν βίαιος, καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια φυλάκιση, αλλά «γλίτωσε» ένα χρόνο στην έφεση.

Το βράδυ πριν φυλακιστεί, μαγείρεψε ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο πάρτι του και ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ τον χαρακτήρισε «κονσιλιέρε της κουζίνας». Στο κελί πάχυνε, έμαθε περισσότερα για τη μαγειρική και όταν βγήκε άρχισε να εμφανίζεται σε σόου μαγειρικής πριν τελικά ανοίξει το εστιατόριό του. «Το μόνο που έχει σημασία για εμένα πλέον είναι η λύτρωση», λέει και ορκίζεται πως έχει αλλάξει πια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ