Κανονικά και πάλι η εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές - Ανεστάλη η επίσχεση - iefimerida.gr

Κανονικά και πάλι η εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές - Ανεστάλη η επίσχεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην αναστολή της πράξης επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τη δέσμευσή του για την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων του Συνδέσμου.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΚ, θα συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο υπουργός δεσμεύθηκε εγγράφως για μια σειρά από ζητήματα:

Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στο χρονικό διάστημα 2007 μέχρι και ολόκληρο το 2011 καθώς επίσης οι εκκαθαρίσεις για τις οφειλές του έτους 2012, να αποπληρωθούν στο σύνολο τους έως και 31-01-2014.

Στον καθορισμό χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με το οποίο: Την εβδομάδα 04 έως και 08-11-2013, να αποπληρωθούν οι προκαταβολές των οφειλών για τον Απρίλιο 2013. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013, να αποπληρωθούν προκαταβολές για το Μάιο του τρέχοντος έτους και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να αποπληρωθούν οι αντίστοιχες προκαταβολές για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Αποφασίστηκε επίσης:

  • Να γίνεται η εκκαθάριση των οφειλών μέσω ελεγκτικών εταιριών, προκειμένου με την ολοκλήρωση της, να πραγματοποιείται και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού των βεβαιωμένων εκκαθαρισμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές για οφειλές των κλινικών προς άλλους φορείς του Δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία)
  • Να κατηγοριοποιηθούν οι κλινικές από 01-01-2014 ώστε οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ να συναφθούν με τη νέα κατηγοριοποίηση καθώς επίσης και οι κλινικές να έχουν αυτοτελή προϋπολογισμό και να είναι υπόλογες για τις ατομικές υπερβάσεις.
  • Να μεταφερθούν πόροι από κωδικούς που έχουν υπόλοιπα διαθεσίμων για το 2013, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ