Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και η εις βάρος του μήνυση από δικηγόρο που είχαν ως αποτέλεσμα οι ισχυρισμοί του. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα.

Αφορμή αποτέλεσε η μήνυση του Αγη Τάτση. Ο δικηγόρος Αθηνών με τη μήνυση που υπέβαλλε ζητά την ποινική δίωξη του κ. Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων και η παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Μάλιστα ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση για την εισαγγελική έρευνα, είχε επισημάνει στη μήνυσή του πως είτε είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού, είτε όχι, αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Ο «θύελλα» ξέσπασε όταν ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για παρακολουθήσεις και από την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, είχε κάνει αποκαλύψεις σχετικά με την αντίστοιχη δράση της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει πως η υπηρεσία είχε καταφέρει να παρακολουθήσει τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και εκείνον στην Αγκυρα.

Πάντως, την Πέμπτη ο κ. Πάγκαλος δήλωσε «Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας, να πάω φυλακή», αντιδρώντας με τον τρόπο του στη μήνυση που δέχθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ