Πρεμιέρα σήμερα για τις πρώτες φθινοπωρινές εκπτώσεις - iefimerida.gr

Πρεμιέρα σήμερα για τις πρώτες φθινοπωρινές εκπτώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, οι πρώτες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου οι πρώτες φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013. Επίσης στις 3 του ίδιου του μήνα θα είναι η πρώτη Κυριακή, από τις συνολικά επτά ετησίως, κατά την οποία όλη η αγορά θα είναι ανοικτή για το καταναλωτικό κοινό.Οι έμποροι υπόσχονται στο δεκαήμερο των εκπτώσεων, μειώσεις τιμών έως και 50%, ενώ ο τοπικός σύλλογος της Αθήνας σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, ετοιμάζουν κοινές δράσεις ώστε να κατέβει ο κόσμος στο κέντρο της πόλης για ψώνια αλλά και για ψυχαγωγία. Ανάλογα χάπενινγκς ετοιμάζουν τα malls καθώς και το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις, επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εκφράζει την ελπίδα η μίνι περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, να έχει μάξιμουμ αποτελέσματα για εμπόρους και καταναλωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ