Επιστημονικό παράδοξο: Τρώγοντας αρκετή σοκολάτα μπορούμε να διατηρήσουμε σιλουέτα - iefimerida.gr

Επιστημονικό παράδοξο: Τρώγοντας αρκετή σοκολάτα μπορούμε να διατηρήσουμε σιλουέτα

Επιστημονικό παράδοξο – Τρώγοντας αρκετή σοκολάτα μπορούμε να διατηρήσουμε σιλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήπως τελικά όλα αυτά τα χρόνια κάναμε λάθος που καταπιέζαμε τους εαυτούς μας μπροστά στην όψη μιας τεράστιας σοκολατίνας ή ενός απολαυστικού σουφλέ, αντί να «βουτήξουμε» σε αυτά με τα μούτρα; Αν τα αποτελέσματα της έρευνας Ισπανών ερευνητών βγουν αληθινά, τότε πρόκειται ίσως για το πιο χαρμόσυνο διαιτολογικό νέο όλων των εποχών.

Σε αντίθεση με την σχεδόν απόλυτη άποψη που κυριαρχούσε ως τώρα, η οποία ήθελε τη σοκολάτα να είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες συσσώρευσης λίπους στον οργανισμό, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Γρανάδα, σε εφήβους μεταξύ 12 και 17 ετών έδειξε πως η σοκολάτα επιδρά θετικά στον οργανισμό και τον βοηθά να χάσει βάρος.

Ανάμεσα στους 1.500 εφήβους που πήραν μέρος στην έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας είχαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά λίπους στο σώμα τους από τους υπολοίπους, ανεξαρτήτως αν ακολουθούσαν αθλητικό τρόπο ζωής ή όχι.

Πέραν αυτού, η σοκολάτα φάνηκε να έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος, την αρτηριακή πίεση αλλά και την υγεία της καρδιάς. Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι η σοκολάτα περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα περισσότερα τρόφιμα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εργάζεται σκληρότερα ώστε να τη μεταβολίσει. Δηλαδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέσο εκγύμνασης» του μεταβολισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερη έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το πανεπιστήμιο της Γρανάδα, είχε καταλήξει σε αντίστοιχα αποτελέσματα.

Οσο επισφαλή και να είναι τα αποτελέσματα των δύο ερευνών, δίνουν σε όλους μας τη ελπίδα να περιμένουμε ένα ακόμα θαύμα της επιστήμης, αυτή τη φορά διαφορετικό από τα άλλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ