Κραυγή προς τους πρυτάνεις: Ανοίξτε τα AEI, χάνεται το εξάμηνο - iefimerida.gr

Κραυγή προς τους πρυτάνεις: Ανοίξτε τα AEI, χάνεται το εξάμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους πρυτάνεις πέφτει το μπαλάκι για το άνοιγμα των πανεπιστημίων τα οποία παραμένουν για πολλοστή εβδομάδα κλειστά λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο Καποδιστριακό και στο Μετσόβιο να είναι πλέον ορατός.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, το απόγευμα της Πέμπτης, διαδοχικά, με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο με στόχο να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου, το οποίο και βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα.

Τόσο ο κ. Πελεγρίνης, όσο και ο κ. Σιμόπουλος ενημέρωσαν τον κ. Αρβανιτόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματά τους, των οποίων οι πύλες είναι κλειστές από τους απεργούς που τις έχουν καταλάβει. Πάντως και οι δύο ανέφεραν πως στόχος τους είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου για να μην χαθεί, αλλά και να γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω.

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλο για άνοιγμα Καποδιστριακού - Πολυτεχνείου

«Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά. Για τον σκοπό αυτό ζήτησα από τις πρυτανικές αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος, για να ανοίξουν τα ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, ζητώντας ουσιαστικά από τους πρυτάνεις να πράξουν τα δέοντα για να ανοίξουν τα ΑΕΙ.

Συμβούλιο ΕΚΠΑ: Αν δεν ανοίξει το πανεπιστήμιο οι ευθύνες των πρυτανικών αρχών θα είναι τεράστιες

Την ίδια ώρα, πάντως, και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Πελεγρίνη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να μη χαθεί το εξάμηνο. Παράλληλα, τα μέλη του Συμβουλίου τονίζουν ότι σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες των πρυτανικών αρχών θα είναι τεράστιες.

Οι επόμενες κινήσεις των πρυτάνεων

Σύμφωνα με το Τοvima.gr τόσο ο κ. Πελεγρίνης, όσο και ο κ.Σιμόπουλος θα ξεκινήσουν επαφές με κοσμήτορες και εκπροσώπους των σχολών και των τμημάτων τους, πρώτον για να οριστεί επιπλέον προσωπικό ασφαλείας και δεύτερον για να αναζητηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους ένας τρόπος για να ξεκινήσει το εξάμηνο και να μην χαθεί.

Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο να δεν ανοίξουν τα ΑΕΙ την άλλη εβδομάδα

Βάσει του νόμου κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατά ελάχιστο 13 πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Αν το μάθημα εξετασθεί χωρίς να έχουν γίνουν το λιγότερο 13 εβδομάδες διδασκαλίας, τότε η εξέταση θεωρείται άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ