«Χρυσά» πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ αναπηρικά αμαξίδια και νοσήλια στο εξωτερικό- Το πόρισμα του Ρακιντζή - iefimerida.gr

«Χρυσά» πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ αναπηρικά αμαξίδια και νοσήλια στο εξωτερικό- Το πόρισμα του Ρακιντζή

«Χρυσά» πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ αναπηρικά αμαξίδια και νοσήλια στο εξωτερικό- Το πόρισμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κόστος της νοσηλείας στο εξωτερικό, αλλά και η δαπάνη για τα αναπηρικά αμαξίδια ήταν στο επίκεντρο του πορίσματος του Λέανδρου Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ. Αν και σε αυτό δεν καταγράφονται συγκεκριμένα περιστατικά και σκάνδαλα, όπως επισήμανε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, προκύπτουν στοιχεία που θα συμβάλλουν στον εξορθολογισμό των δαπανών του Οργανισμού.

Ενδεικτικά ο κ. Ρακιντζής ανέφερε πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο μόνο, το κόστος για νοσηλεία στο εξωτερικό έφτασε τα 76 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιες από τις περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Παράλληλα επισήμανε ότι το ίδιο διάστημα δαπανήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ 113 εκατ. ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια, κάτι που συνιστά πως πρόκειται για τομέα που απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και εξορθολογισμό.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παραλαμβάνοντας το πόρισμα εξήγγειλε πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα επεκταθεί και στα αμαξίδια. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε δήλωση που είχε κάνει την Τετάρτη, πως «το ιδιωτικό σύστημα υγείας είναι συμφερότερο από το δημόσιο». Οπως διευκρίνισε, αναφερόταν μόνο σε ορισμένες εξετάσεις που είναι πιο συμφέρον να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα και υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ