Δεν είδε, δεν άκουσε ο Δραβίλας: Διέψευσε τις παρακολουθήσεις βουλευτών -«Δεν υπάρχει βαλιτσάκι που καταγράφει συνομιλίες» - iefimerida.gr

Δεν είδε, δεν άκουσε ο Δραβίλας: Διέψευσε τις παρακολουθήσεις βουλευτών -«Δεν υπάρχει βαλιτσάκι που καταγράφει συνομιλίες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Θοδωρής Δραβίλας, ο οποίος μάλιστα διέψευσε και το ότι υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της υπηρεσίας.

Στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ απαντώντας στην ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη περί παρακολουθήσεων βουλευτών, υποστήριξε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επί ημερών του, ενώ μάλιστα τόνισε ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων και διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων » και φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζιπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

Ο διοικητής της ΕΥΠ πάντως, φέρεται να άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς προκύπτουν από τους παρόχους σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές που δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την άφιξη του Θόδωρου Δραβίλα στη Βουλή, δημιουργήθηκε ένταση όταν τρία άτομα τα οποία φέρονται να είναι στελέχη της ΕΥΠ αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και προσπάθησαν σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες να ελέγξουν την αίθουσα για «κοριούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ