«Τσάρκα» στο Δάσος της Βουλώνης: Η ιστορική «πιάτσα» ιερόδουλων του Παρισιού [εικόνες] - iefimerida.gr

«Τσάρκα» στο Δάσος της Βουλώνης: Η ιστορική «πιάτσα» ιερόδουλων του Παρισιού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει Παριζιάνος που να μην έχει κάνει τη νυχτερινή «τσάρκα» του στους σκοτεινούς, πνιγμένους στο πράσινο, αμαρτωλούς δρόμους του.

Από τον τελευταίο λούμπεν μετανάστη κάτοικο των επικίνδυνων «περιχώρων» της γαλλικής πρωτεύουσας μέχρι τον... Στρος-Καν, τον οποίο είχαν πιάσει το 2006 να επιδίδεται σε αγοραίο έρωτα μέσα σε αυτοκίνητο στο δάσος της Βουλώνης, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Σαρκοζί να είναι προσεκτικός με τις... ορμές του.

Το περίφημο Δάσος της Βουλώνης – που χάρισε το όνομά του σε ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του γαλλικού κινηματογράφου με τίτλο «Οι κυρίες του Δάσους της Βουλώνης», σε σκηνοθεσία του Ρομπέρ Μπρεσόν και με διαλόγους γραμμένους από τον Ζαν Κοκτώ – είναι από μόνο του ένα παράδοξο ποίημα καταραμένης ομορφιάς, απόλυτα ταιριαστό με την αινιγματική φύση και την αύρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Την ημέρα είναι ένας παράδεισος φυσικού κάλλους με λίμνες, καταπράσινες επιφάνειες γης, έλατα και αμυγδαλιές, ένα αληθινά παραμυθένιο τοπίο το οποίο κατακλύζουν καθημερινά μαθητές, φοιτητές, τουρίστες και κάτοικοι των κοντινών περιοχών για την γυμναστική τους, τη βόλτα με σκύλο ή για διάβασμα.

Τη νύχτα ο ίδιος αυτός παράδεισος μετατρέπεται σε ένα αμαρτωλό σκηνικό σωματεμπορίας, πορνείας, βίας, ναρκωτικών και άλλων σκοτεινών δοσοληψιών. Στους περιφερειακούς δρόμους του, Ρουμάνες, Ουκρανέζες, Βουλγάρες, Αφρικανές και άλλες αλλοδαπές εκδιδόμενες από τις φτωχές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πιάνουν το πόστο τους περιμένοντας πότε θα φανούν τα φώτα το επόμενου διερχόμενου αυτοκινήτου και πιθανώς το επόμενου πελάτη.

Αν και γνωστό για τις δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στους περιβάλλοντες χώρους του, το Δάσος της Βουλώνης έχει επανέλθει τον τελευταίο καιρό δυναμικά στην επικαιρότητα, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των ιερόδουλων και των πελατών τους που πυροδότησε πρόταση νόμου του σοσιαλιστικού κόμματος για την ποινικοποίηση της πορνικής πελατείας – με άλλα λόγια όλων όσοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των ιερόδουλων.

Το Δάσος της Βουλώνης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της γαλλικής πρωτεύουσας και βρίσκεται στο δυτικό άκρο της πόλης, περιλαμβάνοντας ένα πλήθος πόλων έλξης, όπως ιπποδρόμους, νησάκια, λίμνες, κήπους, καθώς και το μουσείο επιστημών Exploradome.

Δείτε και τις δύο όψεις του στις εικόνες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ