Ποιά είναι η «γαλάζια» αρσιβαρίστρια που θαυμάζει τον Καραμανλή και θέλει να είναι υποψήφια στις εκλογές [εικόνα] - iefimerida.gr

Ποιά είναι η «γαλάζια» αρσιβαρίστρια που θαυμάζει τον Καραμανλή και θέλει να είναι υποψήφια στις εκλογές [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δικό της «Πύρρο ∆ήµα», σε θηλυκή έκδοση, έχει βρει η ΝΔ στο πρόσωπο της Ματίνας Παππά, της 28χρονης Γιαννιώτισσας που έχει αφιερώσει τη ζωή της τα τελευταία 13 χρόνια στον πρωταθλητισµό και στο αγαπηµένο της άθληµα, την άρση βαρών.

Η Ματίνα Παππά, μιλώντας στα Παραπολιτικά, αναφέρει ότι ασχολήθηκε πρώτη φορά µε το σκληρό αυτό αγώνισµα στα 15 της χρόνια, µετά από παρότρυνση του προπονητή της, και η πρώτη διάκριση ήρθε τόσο σύντοµα που δεν το περίµενε ούτε η ίδια! Συγκεκριµένα, δύο µήνες µετά το ξεκίνηµά της κέρδισε µετάλλιο σε πανελλήνιους αγώνες κορασίδων. «∆εν µου άρεσε στην αρχή η άρση βαρών, αφού δεν το θεωρούσα γυναικείο άθληµα», εξοµολογείται στο «Secret» η Ματίνα Παππά. «Πολύ σύντοµα όµως έγινε η ζωή µου, καθώς είναι ένα άθληµα µε δυναµισµό, όπως είµαι και εγώ στην καθηµερινότητά µου».
Η Ματίνα έχει συνεργαστεί µε όλους τους πρωταθλητές της άρσης βαρών, αφού στα πρώτα της βήµατα είχε προπονητή τον Χρήστο Ιακώβου, ενώ αργότερα, όταν εκείνος εγκατέλειψε την ενεργό δράση, είχε συνεργαστεί και µε τον Βαλέριο Λεωνίδη. Γνωρίζει προσωπικά και τον Πύρρο ∆ήµα, ο οποίος ήταν το πρότυπο για όλα τα παιδιά που είχαν ασχοληθεί τότε µε την άρση βαρών.
«Ο Πύρρος είναι ένας σπουδαίος αθλητής, που έχει δώσει πολλά στο άθληµα», µας λέει. Η ίδια έχει ωστόσο διαφορετική άποψη για την πολιτική του διαδροµή: «∆εν πιστεύω ότι τον τράβηξε η ιδεολογία και πήγε στο ΠΑΣΟΚ». Η κουβέντα αναπόφευκτα κινείται προς την πολιτική, αφού η Ματίνα ασχολείται µε τα κοινά. Σήµερα είναι τοπική σύµβουλος στα Γιάννενα, εκλεγµένη µε τον «γαλάζιο» δήµαρχο Νίκο Γκόντα.
«Η πολιτική και ο αθλητισµός για µένα έχουν κοινά στοιχεία. Και στις δύο περιπτώσεις παλεύεις για τον τόπο σου, για κάποια ιδανικά», αναφέρει. Η Ματίνα Παππά δεν ξέρει τι µπορεί να επιφυλάσσει το µέλλον, ωστόσο δεν αποκλείει να είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, αν της γίνει τέτοια πρόταση: «Μου αρέσει η πολιτική. Είναι στην καθηµερινότητά µου. Μιλάω µε πολλά στελέχη από τη Νέα ∆ηµοκρατία και ενηµερώνοµαι καθηµερινά για όσα συµβαίνουν».
Από το Κοινοβούλιο θαυµάζει όλους όσοι είναι αυτοδηµιούργητοι και έχουν παλέψει στη ζωή τους. Γνωρίζει πάντως ότι ο δρόµος της πολιτικής ποτέ δεν είναι στρωµένος µε ροδοπέταλα. «Προσπάθησαν πολλοί να µε αποτρέψουν από το να ασχοληθώ µε τα κοινά, αλλά είµαι αποφασισµένη να συνεχίσω...», λέει µε νόηµα.
Η πρώτη ενασχόληση της Ματίνας Παππά µε την πολιτική ήρθε µόλις στα 21 της, όταν µετά από παρότρυνση και χωρίς να το θέλει κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, στον ∆ήµο Πασσαρώνος, όπου δεν κατάφερε να εκλεγεί για λίγους σταυρούς. «∆εν µου άρεσε η ιδέα τότε, αλλά κατέβηκα µετά από πίεση φίλων να ασχοληθώ µε τα κοινά». Το µικρόβιο της πολιτικής δεν είχε µπει ακόµα µέσα της µέχρι τις εκλογές του 2007, όταν είδε από κοντά τον... Κώστα Καραµανλή. «Θυµάµαι ότι µιλούσε στο Αγρίνιο και είχαν βάλει πούλµαν από τα Γιάννενα. Πήγα µε τη µητέρα µου και τον άκουσα και... αυτό ήταν». Αµέσως µετά, η Ματίνα οργανώθηκε στην ΟΝΝΕ∆, ενώ συµµετείχε σε κοµµατικές εκδηλώσεις.
Το 2010, πιο... κατασταλαγµένη και σίγουρη, κατέβηκε στις δηµοτικές εκλογές και τα... κατάφερε. Σήµερα ασχολείται µε τον τόπο της, συνδυάζοντας την ενασχόληση µε τα κοινά και τον αθλητισµό, τον οποίο δεν αφήνει σε δεύτερη µοίρα. «Κάνω προπονήσεις αυτή την περίοδο για την Πανεπιστηµιάδα», λέει, καθώς είναι και φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ.

Ποιά είναι η «γαλάζια» αρσιβαρίστρια που θαυμάζει τον Καραμανλή και θέλει να είναι υποψήφια στις εκλογές [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ