Ναύπλιο: Αρωμα νότιας Γαλλίας δύο ώρες από την Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ναύπλιο: Αρωμα νότιας Γαλλίας δύο ώρες από την Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσα χρόνια και να περάσουν το Ναύπλιο θα αποτελεί τον Νο1 δημοφιλή προορισμό γιατί απλά συνδυάζει τα πάντα.

Στεφανωμένη από δυο καλοδιατηρημένα ενετικά κάστρα, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία, η ρομαντική παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας από την πρώτη στιγμή. Βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια, μνημεία, αγάλματα και μεσαιωνικές κρήνες σας υποδέχονται στην περιήγηση σας.Είναι σχετικά κοντά από την Αττική, μόλις 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο και αποτελεί ταυτόχρονα έναν καλοκαιρινό αλλά και χειμωνιάτικο προορισμό.

Στην καρδιά της πόλης θα συναντήσετε την λιθόστρωτη Πλατεία Συντάγματος, παράδειγμα ιταλικής αισθητικής, η οποία περιβάλλεται από ιστορικά κτήρια. Εδώ θα δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα ενετικό κτίριο του 1713 και φιλοξενεί εκθέματα από τα παλαιολιθικά ως τα ρωμαϊκά χρόνια, καθώς και το Βουλευτικόν, που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελληνικού κράτους και το παλιό Τζαμί.

Στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, που διασχίζει σχεδόν όλη την παλιά πόλη, θα βρείτε αμέτρητα μαγαζάκια και καφέ το καθένα με ιδιαίτερο στυλ, ενώ όσοι λατρεύουν το περπάτημα μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους κάτω από τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες ανάμεσα στα κομψά νεοκλασικά κτίρια.

Φυσικά σημείο αναφοράς είναι αναμφισβήτητα ο παραλιακός πεζόδρομος απέναντι από το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι, το σήμα κατατεθέν της πόλης καθώς και ο δρόμος που οδηγεί στα περιβόητα 999 σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στο Παλαμήδι. Το επιβλητικό αυτό φρούριο που ορθώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη, διατηρείται σε άριστη κατάσταση και είναι βαθιά σημαδεμένο ιστορικά, αφού αποτέλεσε τον τόπο καταδίκης σε θάνατο του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η ομορφότερη παραλία του Ναυπλίου

Αν είστε από τους τολμηρούς που κάνουν ακόμη μπάνιο ιδανικό προορισμό αποτελεί η παραλία Καραθώνα που αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των ντόπιων.

Ναύπλιο: Αρωμα νότιας Γαλλίας δύο ώρες από την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία της πόλης που απλώνεται πίσω από τον Βράχο του Παλαμηδίου, σε μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων. Μόλις την επισκευτείς καταλαβαίνεις γιατί οι ντόπιοι δεν την αλλάζουν με καμιά : Φοινικόδεντρα, αρμυρίκια, ευκάλυπτοι αλλά και το (νησάκι) Ποντικονήσι, που θα δεις στα δυτικά, της χαρίζουν αυτή την ιδιαιτερότητα που την χαρακτηρίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ