Υπολογιστές με «αίμα» από την IBM: Υγρό τροφοδοτεί το σύστημα, όπως το αίμα τον ανθρώπινο εγκέφαλο - iefimerida.gr

Υπολογιστές με «αίμα» από την IBM: Υγρό τροφοδοτεί το σύστημα, όπως το αίμα τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Υπολογιστές με «αίμα» από την IBM: Υγρό τροφοδοτεί το σύστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπολογιστές στην εποχή μας γίνονται όλο και πιο ανθρώπινοι, ωστόσο τώρα η ΙΒΜ προχώρησε στο επόμενο στάδιο παρουσιάζοντας υπολογιστές με «αίμα». Φυσικά δεν πρόκειται για κανονικό αίμα, αλλά για ένα υγρό που ρέει στον υπολογιστή και τον τροφοδοτεί όπως ακριβώς το αίμα τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το ανθρώπινο μυαλό ως πρότυπο δημιουργίας μιας νέας γενιάς υπολογιστών, χρησιμοποιούν οι ερευνητές της IBM, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το λεγόμενο «ηλεκτρονικό αίμα». Ένα υγρό που τροφοδοτεί τον υπολογιστή ακριβώς όπως αιματώνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, το μυαλό μας αποθηκεύει υπολογιστική ισχύ σε έναν εξαιρετικά μικρό χώρο, καταναλώνοντας μόλις 20 βατ και τον ίδιο σκοπό έχει και η νέα τεχνολογία της IBM. Πρόκειται για ένα σύστημα «οξειδοαναγωγής» το οποίο ουσιαστικά προωθεί το ηλεκτρολυτικό «αίμα» στον υπολογιστή, προσφέροντας του ενέργεια κι αφαιρώντας τη θερμότητα.

Το πρώτο πειραματικό μοντέλο παρουσιάστηκε στα εργαστήρια της IBM στη Ζυρίχη και οι ερευνητές θέλουν στο μέλλον να καταφέρουν να «χωρέσουν» στο κλασσικό κουτί ενός προσωπικού υπολογιστή την εξωπραγματική απόδοση του ενός petaflop ο οποίος σήμερα καλύπτει μισό ποδοσφαιρικό γήπεδο σε μέγεθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ