Κουβέλης: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα- Να καθιερωθεί η απλή αναλογική - iefimerida.gr

Κουβέλης: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα- Να καθιερωθεί η απλή αναλογική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση Νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, με τον Φώτη Κουβέλη να ζητά την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «η ισχύουσα εκλογική νομοθεσία είναι εντελώς αναντίστοιχη με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα», επισημαίνοντας παράλληλα πως η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό «βρίσκεται μακριά από την λογική του παραδοσιακού δικομματισμού και χαρακτηρίζεται πλέον από έντονη κινητικότητα του εκλογικού σώματος, που οδηγεί σε συνεχή αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος, όταν αυτό απέχει πόρρω από την αυτοδυναμία, με ποσοστά μάλιστα που μπορούν να κινούνται κάτω από το 30%, ακόμη και κάτω από το 20%, όπως συνέβη με τις εκλογές του Μαΐου του 2012».

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η γνήσια καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, με βάση την αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου, η οποία , στις σημερινές συνθήκες , είναι η μόνη που μπορεί να δώσει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση στο πολιτικό σύστημα, προκειμένου αυτό να διαμορφώσει, με προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες, την υπέρβαση της ολόπλευρης κρίσης που πλήττει τόσο το ίδιο όσο και την κοινωνία μας», συμπλήρωσε ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Κλείνοντας μάλιστα, υποστήριξε πως «η πρότασή μας αυτή αποτελεί πρόσκληση προς όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για την θετική τοποθέτησή τους και την αποδοχή της».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ