Οικολογικά πουφ γεμάτα με πλαστικά καπάκια παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οικολογικά πουφ γεμάτα με πλαστικά καπάκια παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για χρόνια ακούγαμε ότι δεν πρέπει να ανακυκλώνουμε τα πλαστικά καπάκια , μαζί με τα πλαστικά μπουκάλια αλλά να τα πετάμε ξεχωριστά, γιατί παράγονται από εντελώς διαφορετικά υλικά με διαφορετικές ανακυκλώσιμες ιδιότητες.

Συγκεκριμένα, τα καπάκια κατασκευάζονται τυπικά από πολυπροπυλένιο ή "# 5 " πλαστικό , ενώ τα μπουκάλια είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο , ή "# 1" και " ΡΕΤ " πλαστικό , προκαλώντας προβλήματα στα εργοστάσια ανακύκλωσης.

Συχνά τα καπάκια καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής , ή ακόμη χειρότερα , επιπλέουν σε κάποιον ωκεανό ως πλαστικά κομμάτια. Ορισμένες εταιρείες έχουν ενταθεί στην πρόκληση της ανακύκλωσης τους, ωστόσο την πιο οικολογική, βιώσιμη και έξυπνη λύση παρουσίασε η εταιρεία Kacama με έδρα το Χονγκ Κονγκ δημιουργώντας μοντέρνα καθίσματα για το σπίτι από τα άχρηστα καπάκια.

Τα πουφ Capsule της Kacama, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υφάσματα από πολυεστέρα και αντί για beans έχουν γεμίσει με πάνω από 4.000 πλαστικά καπάκια το καθένα, δίνοντας μία οικολογική ιδέα για την ανακύκλωση κατανάλωση υλικών αποβλήτων.

Οικολογικά πουφ γεμάτα με πλαστικά καπάκια παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οικολογικά πουφ γεμάτα με πλαστικά καπάκια παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οικολογικά πουφ γεμάτα με πλαστικά καπάκια παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οικολογικά πουφ γεμάτα με πλαστικά καπάκια παρουσίασε ιαπωνική εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ