H «στρατηγός» Ζέτα Μακρή θέλει να βάλει τάξη στους καπνιστές - iefimerida.gr

H «στρατηγός» Ζέτα Μακρή θέλει να βάλει τάξη στους καπνιστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια πολύ αυστηρή και λιτή επιστολή προς τους διοικητές υγειονομικών περιφερειών η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή ζητά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Από επιτόπιες επισκέψεις μου έχω διαπιστώσει πως ο νόμος 3730 (ΦΕΚ 262 Ά/23.12.2008) όπως τροποποιήθηκε με τον 3868 (ΦΕΚ 129 Ά/03.08.2012) περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας δεν εφαρμόζεται.

Το φαινόμενο ιατρών, νοσηλευτών και επισκεπτών που καπνίζουν σε νοσοκομειακούς χώρους δεν τιμά κανέναν, ούτε τους γιατρούς ούτε τους διοικητές ούτε την χώρα. Σας ζητώ λοιπόν να εφαρμόσετε αυστηρά και έναντι οιουδήποτε την ισχύουσα νομοθεσία».

Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία η αντικαπνιστική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται και κανείς δεν τιμωρείται γι αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ