Η Ρεπούση ζητά αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας: Να διδάσκονται επαρκώς τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού - iefimerida.gr

Η Ρεπούση ζητά αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας: Να διδάσκονται επαρκώς τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας ζητά με ερώτησή της στον υπουργό Παιδείας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Η κυρία Ρεπούση μέσω της ερώτησής της καταγγέλει διείσδυση της ΧΑ στο χώρο της εκπαίδευσης επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα. Επίσης, επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει τα σχολεία «ως προνομιακό πεδίο για εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών» και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια των μαθητών αναφορικά με εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, τα στρατόπεδα εξολόθρευσης και το ολοκαύτωμα καθώς –όπως αναφέρει- ακόμη και αν αυτά προβλέπονται στη διδακτέα ύλη, «δεν φτάνει ποτέ κανείς να τη διδαχθεί».

Καταλήγοντας, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, πως προτίθεται να θωρακίσει την εκπαίδευση από τον αυξανόμενο ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή, καθώς και τι αλλαγές προτίθεται να κάνει στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας, ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, ο ναζισμός και ο φασισμός καθώς και η αντίσταση σε αυτόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ