Χάκερς διέσυραν την Adobe - Εκλεψαν τα δεδομένα 38 εκατ. ατόμων και τον κώδικα του Photoshop - iefimerida.gr

Χάκερς διέσυραν την Adobe - Εκλεψαν τα δεδομένα 38 εκατ. ατόμων και τον κώδικα του Photoshop

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ μεγαλύτερο από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί είναι το μέγεθος της κυβερνο-επίθεσης που δέχθηκε η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Adobe, αφού, όπως φαίνεται, οι χάκερς υπέκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 38 εκατ. ατόμων και όχι 2,9 εκατ. όπως είχε αρχικά υπολογισθεί.

Μεταξύ των στοιχείων που εκλάπησαν είναι ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Ωστόσο η εταιρεία ανέφερε ότι πιστεύει πως οι κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες των πελατών είχαν υποκλαπεί σε 2,9 εκατομμύρια χρήστες, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και όχι και από τα 38 εκατ. άτομα.

Παράλληλα, οι χάκερς έκλεψαν τμήματα του πηγαίου κώδικα του Photoshop, του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία συστήνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ιδίως αν χρησιμοποιούν τους ίδιους και σε άλλες ιστοσελίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ