«Κάτω τα χέρια από την πόρνη μου»! Μανιφέστο 343 Γάλλων υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απόλαυση του αγοραίου έρωτα [εικόνα] - iefimerida.gr

«Κάτω τα χέρια από την πόρνη μου»! Μανιφέστο 343 Γάλλων υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απόλαυση του αγοραίου έρωτα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ιδέα της ποινικοποίησης της πορνικής πελατείας στην Γαλλία έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, με τελευταία τη σύνταξη κειμένου διαμαρτυρίας υπογεγραμμένου από 343 τακτικούς πελάτες ιερόδουλων, οι οποίοι διεκδικούν την προάσπιση του δικαιώματός τους να απολαμβάνουν τον αγοραίο έρωτα.

Ένα δικαίωμα που απειλείται από πρόταση νόμου που κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου στο γαλλικό κοινοβούλιο από την σοσιαλίστρια βουλευτή Μοντ Ολιβιέ και προβλέπει την ποινική δίωξη των πελατών ιερόδουλων.

«Κάτω τα χέρια από την πόρνη μου», διατρανώνει κατά λέξη το μανιφέστο των 343 - που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα στο μηνιαίο περιοδικό Causeur - αποσπάσματα του οποίου παραθέτει δημοσίευμα της γαλλικής Libération:

«Ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, ελευθέριοι ή μονογαμικοί, πιστοί ή άπιστοι, είμαστε πάνω απ' όλα άνθρωποι... Είμαστε οι απελπισμένοι, οι διεστραμμένοι και οι ψυχοπαθείς, όπως μας περιγράφουν οι θιασώτες μιας ιδεολογίας της καταπίεσης που έχει περιβληθεί το μανδύα του φεμινιστικού αγώνα... Αρνούμαστε οι επιθυμίες και οι απολαύσεις μας να υπαγορεύονται από κανόνες που ορίζουν βουλευτές... Σήμερα απαγορεύουν την πορνεία, αύριο θα έρθει η σειρά της πορνογραφίας και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον... Εντούτοις, καταδικάζουμε τη σεξουαλική πράξη δίχως τη συναίνεση του έτερου εμπλεκόμενου ατόμου, καταδικάζουμε τη βία και το εμπόριο σάρκας».

Το άρθρο της Liberation σημειώνει ότι το «Μανιφέστο των 343 πελατών» θυμίζει έντονα το ιστορικό μανιφέστο που είχε συνταχθεί το 1971 από την Σιμόν ντε Μποβουάρ και υπογραφεί από 343 αυτοαποκαλούμενες «τσούλες» [«salopes»].

Το εν λόγω μανιφέστο είχε τότε δημοσιευτεί στον Nouvel Observateur προς υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Στο μεταξύ, διαδήλωση ιερόδουλων έλαβε χώρα το Σάββατο που μας πέρασε στους δρόμους του Παρισιού, ξεκινώντας από το Κλισί και καταλήγοντας στο Σατελέ.

.Πολλές εξ αυτών φορούσαν κόκκινες ή λευκές μάσκες, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Είμαστε πόρνες - είμαστε υπερήφανες - Πόλεμος στο Σοσιαλιστικό Κόμμα», «Πελατεία ποινικοποιημένη – Πορνεία νεκρωμένη» κ.α

Στο στόχαστρό τους βρέθηκε και η υπουργός των Δικαιωμάτων των Γυναικών, Ναζά Βαλό Μπελκασέμ, η οποία τάχθηκε υπέρ των διώξεων κατά της πορνικής πελατείας.

«Κάτω τα χέρια από την πόρνη μου»! Μανιφέστο 343 Γάλλων υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απόλαυση του αγοραίου έρωτα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ