Box Office: Σκουριασμένα τα ξόρκια του Potter στα ελληνικά ταμεία - iefimerida.gr

Box Office: Σκουριασμένα τα ξόρκια του Potter στα ελληνικά ταμεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς πέτυχε ο μάγος στην τελευταία του περιπέτεια, με 104 χιλ στο τετραήμερο και άλλα 50 χιλ εισιτήρια απ' το ξεκίνημα της Τετάρτης. Δεν κατάφερε ωστόσο να φτάσει τα 166 χιλ του προηγούμενου επεισοδίου, πόσo μάλλον τα 178 χιλ του Goblet of Fire που κρατάει τα πρωτεία για τη σειρά.

Με το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς έκανε ποδαρικό το τελευταίο κομμάτι του Harry Potter and the Deathly Hallows, που την ώρα που έσπαγε ρεκόρ σε αμερικάνικες και διεθνείς αγορές, στις ελληνικές αίθουσες μάζευε 104 χιλ εισιτήρια στο τετραήμερό του, για να φτάσει το σύνολο του ανοίγματος στις 155 χιλ, αν προσθέσεις και το πενηντάρικο που είχε κόψει την Τετάρτη το βράδυ μονάχα, σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων ημέρας για τη σειρά.

Ανάλογα με το πώς θα διαβάσεις τα νούμερα, αυτό το πενηντάριο είναι που τον φέρνει οριακά πάνω απ' τους τέταρτους Πειρατές της Καραϊβικής, που είχαν ανοίξει με 153,5 χιλ εισιτήρια σε 120 οθόνες τον περασμένο Μάη, και αυτομάτως του δίνουν τα σκήπτρα της δυναμικότερης τρισδιάτατης ταινίας της χρονιάς. Δεν φτάνουν όμως για να απειλήσουν τα πρωτεία της σειράς απ' τον Χάρι Πότερ και το Κύπελο της Φωτιάς (2005) με τα 178,4 χιλ ανοίγματος, ούτε να αγγίξουν τα 166 χιλ εισιτήρια που είχε μαζέψει από 131 αίθουσες τον περασμένο Νοέμβρη το πρώτο Deathly Hallows (2010), γεγονός που ευθυγραμμίζεται και με τη γενικότερη άτονη πορεία των εισιτηρίων σ' αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Το τετραήμερο του μάγου ήταν αρκετό για να ρίξει απ' την κορυφή των ταμείων το Transformers: Dark of the Moon, ενώ τα εισιτήρια του Potter ισοδυναμούν με το 80% περίπου των εισιτηρίων που κόπηκαν σε όλη την επικράτεια (έναντι του 69% που αναλογούσε στο πρώτο Deathly Hallows επί των εισιτηρίων του δικού του ανοίγματος). Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, η απόσταση απ' τις υπόλοιπες ταινίες είναι ιλλιγκιώδης, με τους Transformers να κόβουν μόλις 6,7 χιλ εισιτήρια από 41 αίθουσες στο τρίτο τους τετραήμερο (από τις 49 χιλ που ήταν το άνοιγμά τους), τον Larry Crowne να μαζεύει 5.2 χιλ θεατές από 27 οθόνες και το Cars 2 μόλις που πέρασε τις 4,2 χιλ από 53 ολόκληρες αίθουσες.

Πέραν των ανακατατάξεων στη λίστα των ανοιγμάτων, ο Potter δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά άλλα, αφού το ντεμπούτο του δεν έφτασε για να τον μπάσει και στη δεκάδα των ταινιών της χρονιάς, όπου οι Πειρατές της Καραϊβικής εξακολουθούν να φαίνονται ακλόνητοι απ' την κορυφή με 386,7 χιλ εισιτήρια, ενώ ο Johnny Depp δείχνει ότι για την ώρα θα κρατήσει και τη διπλή του πρωτιά με το The Tourist των 266,9 χιλ, αφού το Τhe Hangover Part II των 241 χιλ είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει ανατροπή. Οπότε όλα είναι στα χέρια και τα ραβδιά του Harry, να καταφέρει να δείξει αρκετά δυνατά ποδάρια στο δεκαήμερό του, και να μην ξεφουσκώσει απ' τις ζέστες που λιώνουν την πρωτεύουσα και τις αίθουσές της.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ