Σε ποια σώματα και υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ κρύβονταν σταγονίδια της ΧΑ -Ελέγχονται 319 αστυνομικοί - iefimerida.gr

Σε ποια σώματα και υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ κρύβονταν σταγονίδια της ΧΑ -Ελέγχονται 319 αστυνομικοί

Σε ποια σώματα της ΕΛ.ΑΣ κρύβονταν σταγονίδια της ΧΑ -Ελέγχονται 319 αστυνομικοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή και όπως προκύπτει σε περιοχές όπως εκείνες του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης παρατηρείται αυξημένος αριθμός ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς.Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ σε σχέση με τις υπηρεσίες όπου καταγράφηκαν τέτοια κρούσματα, σύμφωνα με την έρευνα, στις πρώτες θέσεις είναι:

Αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών το διάστημα 2009 - 2013 ήταν 56% και κατεγράφη πέρυσι που ήταν χρονιά εκλογών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς.Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας σχετικά με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, όπως και σε κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και διαφθοράς επεσήμανε ότι αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η ΕΛ.ΑΣ. όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει.

Και τόνισε: «Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους.

»Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

»Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ