Oι δύο Ελληνίδες φοιτήτριες που θα δουλέψουν στο μεγαλύτερο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο! - iefimerida.gr

Oι δύο Ελληνίδες φοιτήτριες που θα δουλέψουν στο μεγαλύτερο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σπάνια ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στο περίφημο ΜοΜa της Νέας Υόρκης θα έχουν η Δήμητρα Νικολού και η Αγγελική Κουναβά στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων».

«Με την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε Έλληνες πολίτες, το MoMA θα προσφέρει δυνατότητες και εκπαίδευση, που είναι εξαιρετικά πολύτιμες κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Πρόκειται για μία από τις πρώτες δωρεές της νέας μας πρωτοβουλίας των €100 εκατομμυρίων, με τίτλο Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει σαν στόχο την παροχή ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία πλήττεται έντονα από το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθώς και τη βελτίωση του περιβάλλοντος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Νικολού θα ενταχθεί στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου του MoMA. Η Δήμητρα έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αγορά της Τέχνης από το University Paris I, Panthéon – Sorbonne. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος στην Αθήνα καθώς και στον οργανισμό Christie's στο Παρίσι.
Η Αγγελική Κουναβά θα ενταχθεί στο Τμήμα Φωτογραφίας του MoMA. Η Αγγελική έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στις Θεωρίες και Πρακτικές της Γλώσσας και της Τέχνης από το Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στη Γαλλία, και έχει λάβει προπτυχιακό τίτλο στις Πλαστικές Τέχνες και Επιστήμες της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων, καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια εκθέσεων και την καταγραφή της συλλογής του μουσείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ