Η Jessi Combs είναι η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο - iefimerida.gr

Η Jessi Combs είναι η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγες μέρες, στην έρημο Alvord, που βρίσκεται στο Όρεγκον και πάνω σε μία αποξηραμένη λίμνη μήκους 20,9 χιλιομέτρων, η Jessi Combs έγινε η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο, πετυχαίνοντας ταχύτητα 632,39 χλμ./ ώρα, που είναι βέβαια καινούργιο παγκόσμιο ρεκόρ. Το παλιό το κατείχε από το 1965(!) η κυρία Lee Breedlove με 496,49 χλμ./ ώρα.

Το όχημα του ρεκόρ της Jessi Combs ήταν το υπερηχητικό American Eagle Supersonic Speed Challenger, που έχει έναν τούρμπο τζετ κινητήρα με μετάκαυση που φτάνει τους 52.000 ίππους. Όπως καταλαβαίνετε και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν πρόκειται για έναν τετράτροχο πύραυλο εδάφους- εδάφους που βασίζεται στην άτρακτο ενός F-104 Lockheed Starfighter, ζυγίζει περίπου 5,9 τόνους, έχει μήκος 17 μέτρα και καταναλώνει 150 λίτρα κηροζίνης το λεπτό στο ρελαντί και 300 με πλήρη ώση.

Ο επόμενος στόχος της Jessi Combs πάντως είναι το ρεκόρ σε 3 τροχούς, το οποίο κατέχει η Kitty O'Neil από το 1976 με ταχύτητα 824 χλμ./ ώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα Κόσμος γρήγορη Jessi Combs
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ