Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ δήλωναν υπερωρίες που δεν έκαναν για να λαμβάνουν παράνομα επιδόματα - iefimerida.gr

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ δήλωναν υπερωρίες που δεν έκαναν για να λαμβάνουν παράνομα επιδόματα

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ έλεγαν πως δήλωναν υπερωρίες που δεν έκαναν για να λα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έπαιρναν επί σειρά ετών, παρανόμως, επιδόματα επικαλούμενοι ότι έκαναν υπερωρίες και εργάζονταν αδιαλείπτως όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου στα συνδικαλιστικά σωματεία τους».Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ σε έγγραφο της 5ης Σεπτεμβρίου 2013 που συνέταξε ο Κλάδος Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής αναφέρονταν ρητά ότι «οι συνδικαλιστές δεν δικαιούνται απασχόληση πέραν του πενθημέρου καθόσον η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης συνδέεται αναπόσπαστα με την πραγματική παροχή εργασίας εκ μέρους του προσωπικού για τη κάλυψη υφισταμένων υπηρεσιακών αναγκών στην έννοια της οποίας δεν δύνανται να υπαχθούν εξ αντικειμένου οποιεσδήποτε άλλες ενασχολήσεις και πολύ περισσότερο δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο εκπλήρωσης συνδικαλιστικών και μόνο υποχρεώσεων».

Ετσι, ήδη έχει προχωρήσει σε παρακράτηση χρημάτων σε έναν από τους συνδικαλιστές που εντοπίσθηκε αρχικά να λαμβάνει επιδόματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για το θέμα.

Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, μέλη της οποίας φέρεται κυρίως να έπαιρναν παρατύπως τα επιδόματα, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση ή διευκρίνιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ