Πρυτάνεις πανεπιστημίων: Οσοι διοικητικοί υπάλληλοι έκαναν απεργία δεν θα πληρωθούν - iefimerida.gr

Πρυτάνεις πανεπιστημίων: Οσοι διοικητικοί υπάλληλοι έκαναν απεργία δεν θα πληρωθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν δύο μήνες απεργίας συμπληρώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ, χωρίς ωστόσο να έχουν σταματήσει να πληρώνονται, καθώς λόγω της αθάνατης γραφειοκρατίας του Δημοσίου, οι μισθολογικές καταστάσεις εκδίδονται από τους ίδιους ακόμη και εάν βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και πλέον βρίσκεται στην 8η εβδομάδα, ωστόσο οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο διότι οι μισθολογικές καταστάσεις είχαν σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών στις 20 Αυγούστου, ενώ παράλληλα πληρώθηκαν και τον Οκτώβριο καθώς έστειλαν τις καταστάσεις 19 Σεπτεμβρίου. Οπως αναφέρει το Εθνος, στην ερώτηση που προέκυψε γιατί δεν απέστειλε τις καταστάσεις με τους εργαζόμενους που απεργούν, η Ομοσπονδία των υπαλλήλων απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό επειδή...απεργούσαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις μισθολογικές καταστάσεις.

Ωστόσο την Τρίτη, οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων που έχουν την ευθύνη για το ζήτημα αυτό αλλά και οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, ισχυρίστηκαν στο «Εθνος» ότι όταν λήξει η απεργία θα εκδοθούν ονομαστικές καταστάσεις με όλες τις ημέρες που απέργησε ο κάθε εργαζόμενος και ανάλογα θα γίνουν οι πληρωμές.

Ηδη οι πρυτάνεις, έχουν ζητήσει τα σχετικά στοιχεία και δηλώνουν ότι ανάλογα με τις ημέρες απεργίας για τον κάθε υπάλληλο θα γίνουν οι περικοπές, ενώ πολλοί εργαζόμενοι θα πάρουν μηδενικά εκκαθαριστικά στο δίμηνο που θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ