Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με ΕΟΠΥΥ λόγω υπερσυνταγογράφησης - iefimerida.gr

Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με ΕΟΠΥΥ λόγω υπερσυνταγογράφησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα σταματά η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, λόγω υπερσυνταγογράφησης.

«Πρόκειται για ένα μέρος από τους 87 γιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές», διεμήνυσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Αδωνις: Παράνομη η επίσχεση εργασίας από τις ιδιωτικές κλινικές

Από την πλευρά του υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, να ανακαλέσουν την επίσχεση εργασίας.

«Θέλω με ψυχραιμία να τους καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Υγείας ελπίζει ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχει εγκαινιάσει, θα βρεθεί λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, αλλά θεωρεί ότι δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση.

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ