Να αποφυλακιστούν και να υιοθετήσουν νόμιμα τη Μαρία ζητούν οι Ρομά που τη μεγάλωσαν στα Φάρσαλα - iefimerida.gr

Να αποφυλακιστούν και να υιοθετήσουν νόμιμα τη Μαρία ζητούν οι Ρομά που τη μεγάλωσαν στα Φάρσαλα

Να αποφυλακιστούν και να υιοθετήσουν νόμιμα τη Μαρία ζητούν οι Ρομά που τη μεγάλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών της Μαρίας, όπως αναμενόταν, οι Ρομά που τη μεγάλωσαν στον καταυλισμό των Φαρσάλων ζήτησαν να αποφυλακιστούν. Μάλιστα, οι άνθρωποι που αρχικά ισχυρίζονταν ότι το κοριτσάκι είναι δικό τους παιδί, θέλουν τώρα να το υιοθετήσουν νόμιμα.

Οι συνήγοροι του ζευγαριού κατέθεσαν προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους δεν τίθεται θέμα «αρπαγής» του παιδιού, αφού οι βιολογικοί γονείς του παραδέχθηκαν ότι το έδωσαν. Το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Στο μεταξύ, όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι τους ζεύγους των Ρομά από τα Φάρσαλα, στις προθέσεις τους είναι, εφόσον οι εξελίξεις σε νομικό επίπεδο είναι ευνοϊκές ως προς το αίτημα αποφυλάκισής τους, να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ