Μπες στο σώμα μίας θεάς: Πίνακες του 19ου αιώνα παντρεύονται με γυμνά του σήμερα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπες στο σώμα μίας θεάς: Πίνακες του 19ου αιώνα παντρεύονται με γυμνά του σήμερα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μπλογκ Camgirls, η Βανέσα Ομορεγί μπερδεύει πορτρέτα γυναικών που της έχουν στείλει αναγνώστριες και πίνακες μεγάλων ζωγράφων του 19ου αιώνα.

Η θεά Αφροδίτη είναι ξαπλωμένη στο κοχύλι της, στο μέσον των υδάτων. Μόλις γεννήθηκε αλλά είναι εντούτοις ήδη γυναίκα και γυμνή. Σηκώνει ένα μπράτσο, τα ξανθά και μακριά μαλλιά της κατεβαίνουν στους ώμους αλλά, ξαφνικά, τι συμβαίνει; Τα μαλλιά γίνονται κόκκινα και το στήθος δεν μοιάζει να έχει ζωγραφιστεί από τον Henry Courtney Selous το 1852.
Το ίδιο συμβαίνει και στον πίνακα Albayde που έχει φορέσει ένα μαύρο σουτιέν. Δεν βρισκόμαστε στο facebook αλλά στο Tumblr CamGirls. Η καλλιτέχνης δεν θέλει να ξαναντύσει τους πίνακες του 19ου αιώνα αλλά να τους ερμηνεύσει με τον τρόπο της. Σε αυτό το μπλογκ η Βανέσα Ομορεγί διασκεδάζει να μπερδεύει ζωγράφους μεγάλων έργων και φωτογραφίες που πήραν γυναίκες το 2013. Η ιδέα είναι απλή και συμμετοχική: Διαλέξτε έναν πίνακα από τη λίστα που σας προτείνει, πάρτε στάση -δεν είναι υποχρεωτικό να είστε γυμνή- στείλτε αυτή τη φωτογραφία και η νεαρή καλλιτέχνης αναλαμβάνει το μοντάζ.

Αυτή είναι η Βρετανίδα καλλιτέχνης:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ