Θάνατος- μυστήριο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση για τα σεξουαλικά εγκλήματα παρουσιαστή του BBC - iefimerida.gr

Θάνατος- μυστήριο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση για τα σεξουαλικά εγκλήματα παρουσιαστή του BBC

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός βρέθηκε χθες ένας πρώην σωφέρ του BBC, ο οποίος πρώτος κατηγορούμενος στο σκάνδαλο που αφορά τον τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, που είχε διαπράξει εκατοντάδες σεξουαλικά εγκλήματα και πέθανε το 2011 χωρίς να ασκηθεί ποτέ δίωξη σε βάρος του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εναντίον του 66χρονου Ντέιβιντ Σμιθ είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, ανάμεσα στην οποίες η κατηγορία της «ασέλγειας σε βάρος ενός αγοριού ηλικίας κάτω των 14 ετών» και του «σοδομισμού σε βάρος αγοριού ηλικίας κάτω των 16 ετών», το 1984.

Ο πρώην σωφέρ επρόκειτο να παρουσιαστεί χθες ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου. Η απουσία του ήταν αυτή που οδήγησε την αστυνομία ως την κατοικία του, στο Λιούισαμ, όπου βρέθηκε νεκρός. Για τα αίτια του θανάτου του διενεργείται νεκροτομή.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ, η δίκη του οποίου επρόκειτο ν' αρχίσει σήμερα, ήταν ένας από τους οδηγούς του Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος σύμφωνα με επίσημη έκθεση της αστυνομίας, διέπραξε εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς επί 50 χρόνια.

Τα εγκλήματα αυτά ήλθαν στο φως στη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά μετά το θάνατο του Σάβιλ. Το σκάνδαλο οδήγησε σε κύμα συλλήψεων ανθρώπων της σόου-μπιζ, της ίδιας γενιάς, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για ανάλογες πράξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ