Στουρνάρας: Θα στριμώξουμε και πολιτικά πρόσωπα- Κάνουμε διαρκείς ελέγχους για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Θα στριμώξουμε και πολιτικά πρόσωπα- Κάνουμε διαρκείς ελέγχους για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαρκείς έλεγχοι σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να εντοπιστεί πιθανές περιπτώσεις «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος υποστήριξε πως γίνονται ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος- μέλος, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προχώρησε στη θεσμική εξίσωση ημεδαπών και αλλοδαπών πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, προκειμένου να είναι δυνατό να ελέγχονται με αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας για την πρόληψη ''ξεπλύματος'' βρώμικου χρήματος», διευκρινίζει ο Γιάννης Στουρνάρας σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή».

Στο ίδιο έγγραφο μάλιστα, ο υπουργός αναφέρει πως «η διάκριση που υπήρχε υπέρ των εγκατεστημένων στην Ελλάδα πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, ως προς τα εφαρμοζόμενα μέτρα δέουσας επιμέλειας, καταργήθηκε ήδη, δυνάμει του άρθρου 74 παρ. 5 του Ν. 4170/2013. Κατά συνέπεια, στην κατηγορία των "πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων", όπως αυτά ορίζονται αναλυτικά στο άρθρο 22 παρ. 1 του Ν. 3691/2008, εντάσσονται πλέον τόσο τα αλλοδαπά όσο και τα ημεδαπά σχετικά πρόσωπα, για τα οποία ανεξαιρέτως προβλέπεται η εφαρμογή αυξημένων μέτρων δέουσας επιμέλειας εξαιτίας των δυνατοτήτων και, κατ΄επέκταση, των κινδύνων που άπτονται της πολιτικής φύσης της θέσης τους».

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο του Γιάννη Στουρνάρα εδώ

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ