Πωλείται η Lotec Mercedes C1000, το πιο γρήγορο αυτοκίνητο των ‘90s - iefimerida.gr

Πωλείται η Lotec Mercedes C1000, το πιο γρήγορο αυτοκίνητο των ‘90s

Πωλείται η Lotec Mercedes C1000
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τελικές πάνω από τα 400 χλμ./ ώρα ένα αυτοκίνητο έρχεται άμεσα στο μυαλό: η Bugatti Veyron. Κι όμως πολύ πριν από αυτήν υπήρχε ένα άλλο που ακόμα και τώρα είναι πιο γρήγορο από τη Bugatti. Και φυσικά πιο σπάνιο, μιας και κατασκευάστηκε μια και μόνο φορά.

To 1990 λοιπόν ένα σεΐχης από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέθεσε στη Lotec, μια εταιρεία που ειδικευόταν μέχρι τότε στα αγωνιστικά, να του κατασκευάσει ότι πιο γρήγορο υπήρχε με τέσσερις ρόδες και μπορούσε να κυκλοφορήσει κανονικά σε δημόσιο δρόμο. Το 1995, πέντε χρόνια μετά, η C1000 ήταν έτοιμη. Με έναν V8 με δύο turbo, που απέδιδε 1.000(!) ίππους, την εκτόξευε από στάση μέχρι τα 100 σε 2,8 δεύτερα και την επιτάχυνε μέχρι πάνω από τα 430!

Ακριβώς όπως η τιμή της ξεπερνούσε κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια δολάρια (ευρώ δεν υπήρχαν τότε), φτάνοντας σχεδόν τα 3,5, με μέρος του υπέρογκου αυτού ποσού να πηγαίνει και στα ανθρακονήματα (μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του '90!) του αμαξώματος, που περιόριζαν το βάρος κάτω από τα 1.100 κιλά. Χωρίς ελλείψεις στον εξοπλισμό, μιας και κλιματισμός υπήρχε και κόκκινα δέρματα και ρυθμιζόμενα πεντάλ, καθώς και ηχοσύστημα.

Ο μερακλής σεΐχης έκανε μόλις 2.576 χιλιόμετρα με τη Lotec Mercedes C1000, η οποία είναι προς πώληση από την εταιρεία RKMCCA που ειδικεύεται στους πλειστηριασμούς σπάνιων και ιδιαίτερων αυτοκινήτων. Η τιμή εκκίνησης είναι 1.000.000 δολάρια ή τώρα που υπάρχει του ευρώ 726.000, ενώ η τιμή αγοράς αναμένεται να φτάσει το 1.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ