No woman no... drive -Μια παρωδία για την απαγόρευση οδήγησης των γυναικών [βίντεο] - iefimerida.gr

No woman no... drive -Μια παρωδία για την απαγόρευση οδήγησης των γυναικών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαουδάραβες ακτιβιστές «κοροϊδεύουν» την απόφαση να μην οδηγούν οι γυναίκες, υπό τους ήχους του Bob Marley. Είναι γνωστό πως στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες 14 γυναίκες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και έπιασαν το τιμόνι, με αποτέλεσμα φυσικά να συλληφθούν.

Τώρα, οι Σαουδάραβες ακτιβιστές Hisham Fageeh και Fahad Al Butairi αποφάσισαν να διακωμωδήσουν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης. Έκαναν λοιπόν ένα βίντεο. Το No Woman, No Drive έχει κάνει πάνω από 5 εκατομμύρια views στο Youtube.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, γυναίκες στη Σαουδική Αραβία αποφάσισαν, παρά τη σχετική απαγόρευση, να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους το περασμένο Σαββατοκύριακο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην οδήγηση.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία απαγορεύεται να οδηγούν οι γυναίκες. Ακτιβιστές είχαν ζητήσει από τις γυναίκες να αγνοήσουν την απαγόρευση αυτή που ισχύει εδώ και μία δεκαετία στο συντηρητικό βασίλειο.

Η απαγόρευση αυτή είναι ανεπίσημη. Κανένας νόμος δεν απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, ωστόσο άδειες οδήγησης εκδίδονται μόνο για άνδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ