H Ντόρα Μπακογιάννη πήγε για debate στην Οξφόρδη με έναν λόρδο κι έναν ευρωσκεπτικιστή - iefimerida.gr

H Ντόρα Μπακογιάννη πήγε για debate στην Οξφόρδη με έναν λόρδο κι έναν ευρωσκεπτικιστή

H Ντόρα Μπακογιάννη πήγε για debate στην Οξφόρδη με έναν λόρδο κι έναν ευρωσκεπτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «Debate της Πέμπτης», το οποίο διοργανώνει η Ενωση της Οξφόρδης από το 1823 μετείχε η Ντόρα Μπακογιάννη, όπου τοποθετήθηκε «κόντρα» σε έναν λόρδο και έναν ευρωσκεπτικιστή.

Το debate, στο οποίο έχουν πάρει μέρος μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Γουίλιαμ Γκλάντστοουν, ο Τόνι Μπλερ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ρίτσαρντ Νίξον, είπε ως θέμα «Η Ε.Ε. αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία». Κατά αυτής της θέσης τοποθετήθηκε η βουλευτής της ΝΔ και ο πρόεδρος του οικονομικού και επενδυτικού οίκου Finsbury, Ρόναλντ Ραντ, ενώ υπέρ της θέσης τοποθετήθηκαν ο βετεράνος πολιτικός, λόρδος Λόουσον και ο συντηρητικός βουλευτής της Αγγλίας, Τζέικομπ Ρις Μογκ.

Η κ. Μπακογιάννη ανέτρεψε τα προγνωστικά και κέρδισε το debate με 218 ψήφους έναντι 116, υποστηρίζοντας τη θέση ότι η ΕΕ δεν βλάπτει τη Δημοκρατία απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών στη κυβέρνηση της Μάγκαργκαρετ Θάτσερ, λόρδο Λόουσον.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι η μη εκλογή των Επιτρόπων της Κομισιόν από τους πολίτες αποδεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ. Η κ. Μπακογιάννη του απάντησε «οι Επίτροποι διορίζονται από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της ΕΕ» και κατέληξε λέγοντας «με όλο το σεβασμό, εξοχότατε λόρδε, ούτε εσείς είστε εκλεγμένος, αλλά διορισμένος στη Βουλή των λόρδων λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής σας».

Ο λόρδος Λόουσον εμφάνισε ως επιχείρημα τη γραφειοκρατία που αντιμετώπισε κάποιος φίλος του στην Ευρώπη όταν πέθανε η αγελάδα του. Η κ. Μπακογιάννη- αφού του εξέφρασε τη λύπη της για την απώλεια της αγελάδας- σημείωσε ότι αυτό συνέβη για να προστατευθεί η Ευρώπη από τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Μετά από αυτά ο λόρδος Λόουσον, εμβληματική φυσιογνωμία των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών, αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως πέρα από «Ελληνίδα θεά»- που όπως είπε θεωρούσε αρχικά πως είναι η κ. Μπακογιάννη- τελικά διαπίστωσε πως πρόκειται για μία σκληρή πολιτικό. Ο έτερος αντίπαλος, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, δήλωσε τυχερός που δεν έχει τη βουλευτή της ΝΔ ως πολιτική αντίπαλο στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ