Ο Κάμερον απειλεί με λογοκρισία τις βρετανικές εφημερίδες για τη δημοσίευση διαρροών του Σνόουντεν

Προειδοποίηση στις βρετανικές εφημερίδες να σταματήσουν τη δημοσίευση «βλαπτικών» - όπως τις χαρακτήρισε- διαρροών του πρώην συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιν Κάμερον.

«Δεν θέλω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω δικαστικές εντολές ή απαγορεύσεις έκδοσης ή άλλα σκληρότερα μέτρα», μάλλον «είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθώ στην αίσθηση κοινωνικής ευθύνης των εφημερίδων», εκτίμησε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Αν οι εφημερίδες δεν δείξουν κάποια κοινωνική υπευθυνότητα, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να παραμείνει αδρανής» διεμήνυσε μιλώντας στο κοινοβούλιο και σημείωσε ότι ο Guardian επέλεξε να δημοσιέυσει το επίμαχο υλικού αφού είχε αρχικά συμφωνήσει να καταστρέψει άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Την Παρασκευή ο Κάμερον κατηγόρησε τον Σνόουντεν και εφημερίδες τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι βοηθούν τους εχθρούς της Βρετανίας επιτρέποντάς τους να αποφεύγουν την παρακολούθησή τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ασφάλεια της χώρας.

Αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της βρετανικής υπηρεσίας υποκλοπών GCJQ και τη συνεργασία της με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και έχουν προκαλέσει την οργή πολλών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον, οι οποίοι θεωρούν πως υπέστη βλάβη η εθνική ασφάλοεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ