Χάος στη Βρετανία – Τέσσερις νεκροί από τη φονική κακοκαιρία, παρέλυσε η χώρα [εικόνες]

Απίστευτο χάος έχει προκαλέσει στη Βρετανία η τρομακτική καταιγίδα που έπληξε τη χώρα τη Δευτέρα, η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 580.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, την ώρα που τα τρένα και τα αεροπλάνα έμειναν καθηλωμένα.

Μία έφηβη και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, η κοπέλα μέσα στο σπίτι της και ο 50χρονος ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Ενα ζευγάρι έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη αερίου στο σπίτι τους.

Οι σφοδροί άνεμοι- η ταχύτητά τους έφτασε στα 159 χλμ./ώρα- προκάλεσαν και απίστευτες ζημιές στη χώρα, καθώς ακόμη και στο κτίριο της έδρας του υπουργικού συμβουλίου κατέρρευσε ένα γερανός. Σύμφωνα με την εταιρεία ενέργειας, 310.000 σπίτια έμειναν για μερικές ώρες χωρίς ηλεκτρικό, αλλά για 270.000 νοικοκυριά η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας καταστράφηκε το δίκτυο και η ζημιά δεν μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα.

Τεράστιο πλήγμα δέχθηκαν και οι μεταφορές. Από θαύμα γλίτωσαν οι επιβάτες και ο οδηγός λεωφορείου, το οποίο «πέταξαν» εκτός δρόμου οι ισχυροί άνεμοι, ενώ τα δρομολόγια των τρένων έχουν διακοπεί εξαιτίας των πολλών δέντρων που έχουν πέσει στο σιδηροδρομικό δίκτυο και η κακοκαιρία ματαιώνει τη μία πτήση μετά την άλλη στα αεροδρόμια.

Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ