Γερμανικό αθλητικό δικαστήριο αποφάσισε: Δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας με το γκολ - «φάντασμα» [βίντεο] - iefimerida.gr

Γερμανικό αθλητικό δικαστήριο αποφάσισε: Δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας με το γκολ - «φάντασμα» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως, τελικά απ' ό,τι φαίνεται γκολ μπαίνουν (και κατακυρώνονται) και από την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Σύμφωνα με απόφαση γερμανικού αθλητικού δικαστηρίου, ο αγώνας Χόφενχαϊμ -Λεβερκούζεν που άφησε τους πάντες άφωνους για το «γκολ-φάντασμα» του Στέφαν Κίσλινγκ, δεν θα επαναληφθεί.

Ήταν το 70 λεπτό της αναμέτρησης όταν ο ποδοσφαιριστής της Λεβερκούζεν Στέφαν Κίσλινγκ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του τερματοφύλακα της Χόφενχαϊμ. Η μπάλα όμως πέρασε από μία τρύπα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων μέσα στο τέρμα, κι ενώ ο Κίσλινγκ κρατούσε το κεφάλι του για την ευκαιρία που έχασε, ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ έδειξε σέντρα κατακυρώνοντας το γκολ!

Με το τέρμα αυτό η Λεβερκούζεν ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 1-2 στο τέλος.

Η Χόφενχαϊμ προσέφυγε στα αρμόδια όργανα ζητώντας την επανάληψη του αγώνα, βάσει δεδικασμένου από τον αγώνα Μπάγερν - Νυρεμβέργη το 1994. Η Μπάγερν είχε νικήσει με ένα αντίστοιχο γκολ από τον Τόμας Χέλμερ, αλλά μετά τη σχετική ένσταση η ομοσπονδία είχε αποφασίσει την επανάληψη του ματς (για την ιστορία είχε επικρατήσει και πάλι η Μπάγερν με 5-0).

Το αθλητικό δικαστήριο της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) απέρριψε την ένσταση της Χοφενχάιμ, κρίνοντας ότι ο διαιτητής της συνάντησης δεν παρέβη τους κανονισμούς, όταν μέτρησε το γκολ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε μεν το σφάλμα, αλλά όπως εξήγησε, δεν προβλέπεται τρόπος επανόρθωσης μέσω επανάληψης του αγώνα, καθώς βάσει και των διατάξεων της FIFA η απόφαση του διαιτητή θεωρείται τελεσίδικη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ