Λογισμικό «σκέφτεται» ανθρώπινα: Είναι ικανό να αναγνωρίσει γράμματα - iefimerida.gr

Λογισμικό «σκέφτεται» ανθρώπινα: Είναι ικανό να αναγνωρίσει γράμματα

Λογισμικό «σκέφτεται» ανθρώπινα: Είναι ικανό να αναγνωρίσει γράμματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοναδικό λογισμικό που σκέφτεται όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρουσίασε αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογικής έρευνας. Ο αλγόριθμος είναι ικανός να αναγνωρίζει γράμματα και κωδικούς επιβεβαίωσης σε ιστοσελίδες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της Vicarious διαβάζει τους κωδικούς που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες και ζητούν από το χρήστη να επιβεβαιώσει ότι είναι άνθρωπος και όχι κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής που επιχειρεί να τον αντικαταστήσει και τους αποκωδικοποιεί ακριβώς όπως θα έκανε κι ένας άνθρωπος.

Ωστόσο προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό, η εταιρεία διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη του αλγόριθμου έγινε για καθαρά ερευνητικούς λόγους και δεν θα διατεθεί για εμπορική χρήση.

Οπως επισημαίνει ο Σκοτ Φοίνιξ, ιδρυτής της Vicarious: «Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια μηχανή που θα λειτουργεί όπως ο εγκέφαλός μας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ