Τραγωδία με τρεις νεκρούς στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου -Τζιπ έπεσε πάνω σε τουρίστες - iefimerida.gr

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου -Τζιπ έπεσε πάνω σε τουρίστες

Τραγωδία στην Κίνα: Τρεις νεκροί από φλεγόμενο τζιπ που παρέσυρε ομάδα τουριστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα τουριστών και έπιασε φωτιά στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, την ιστορική πλατεία στην οποία το 1989 καταπνίγηκαν βίαια από την κυβέρνηση, οι διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του Κινέζικου Υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγινγκ, προκάλεσε ανησυχία, ρωτώντας αν η κυβέρνηση πίστευε το περιστατικό ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Οπως ανέφερε η αστυνομία στην επίσημη ιστοσελίδα της,το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του στο δρόμο στα βόρεια της πλατείας, πέρασε τα εμπόδια και έπιασε φωτιά .

Τα τρία άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, έχασαν τη ζωή τους, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ξινχουα ανέφερε ότι 11 τουρίστες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο .

Το αυτοκίνητο έπεσε σχεδόν ακριβώς μπροστά από την κύρια είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης , όπου κρέμεται ένα τεράστιο πορτρέτο του ιδρυτή της κομμουνιστικής Κίνας, Μάο Τσε Τουνγκ.

Η Πλατεία Τιενανμέν βρίσκεται πάντα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της εγγύτητάς της με την ένωση Τζονγκνανχάι της κεντρικής ηγεσίας και λόγω της Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, η οποία έχει θέα στην πλατεία. Είναι επίσης η περιοχή που βρίσκεται το μαυσωλείο του Μάο .

Ωστόσο, παρά την αυστηρή φρούρηση, η πλατεία εξακολουθεί να αποτελεί «μαγνήτη» για τους διαδηλωτές, ειδικά κατά την επέτειο της 4ης Ιουνίου, όπου η κυβέρνηση κατέπνιξε βίαια τις φοιτητικές διαδηλώσεις το 1989.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είδε πυροσβεστικά οχήματα , ένα ασθενοφόρο και πολλά περιπολικά και φωτιές στην περιοχή.

Ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στην πλατεία έχει κλείσει, ενώ η αστυνομία εκκένωσε και το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ