Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τραγικό πρόσωπο της ελληνικής πραγματικότητας καταγράφουν εικόνες που έρχονται από την Πάτρα, όπου κάτοικοι καταφεύγουν στο Δασύλλιο για να κόψουν δέντρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγη θέρμανση στα σπίτια τους το χειμώνα.Μάλιστα, οι πολίτες έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια από το Δασαρχείο, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσαν, σύμφωνα με την οποία τους επιτρέπεται η νόμιμη εκμετάλλευση τεσσάρων ξερών δέντρων του Δασυλλίου.

Οι πολίτες προσπαθούν από τον περασμένο Μάρτιο να λάβουν τη σχετική άδεια, η οποία μετά από σχετική αυτοψία, τους δόθηκε τελικά τον Σεπτέμβριο.

Η διάβρωση δε του εδάφους, σε αρκετά σημεία, είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να έχουν βγει ήδη στην επιφάνεια οι ρίζες των δέντρων. Ο βασικός πνεύμονας οξυγόνου της πόλης «πεθαίνει» και νομοτελειακά πολλά ακόμα δέντρα του θα καταλήξουν στα τζάκια της Πάτρας.Οι εικόνες που κατέγραψε το thebest.gr στο Δασύλλιο είναι πραγματικά θλιβερές. Πέραν των δέντρων που έκοψαν τα τρία άτομα που βρέθηκαν στο σημείο δεκάδες άλλα είναι εντελώς ξεραμένα, έχουν λυγίσει ή έχουν ξεριζωθεί, ενώ από σε πολλά έχουν απομείνει μόνον οι κομμένοι τους κορμοί.

Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Δεσμεύτηκε δε ότι την Τρίτη θα έχει εκ νέου επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί.Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός σημείωσε ότι κατά καιρούς έχει καταγράψει το πρόβλημα που υπάρχει και συνεχώς ενημερώνει το Δασαρχείο της Πάτρας το οποίο και είναι υπεύθυνο για την βλάστηση.

Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πώς τα δέντρα του Δασυλλίου στην Πάτρα καταλήγουν στα... τζάκια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ