Οργή στη Γερμανία για τις παρακολουθήσεις του κινητού της Μέρκελ: Ο Ομπάμα γνώριζε από το 2010 - iefimerida.gr

Οργή στη Γερμανία για τις παρακολουθήσεις του κινητού της Μέρκελ: Ο Ομπάμα γνώριζε από το 2010

Οργή στη Γερμανία για τις παρακολουθήσεις του κινητού της Μέρκελ: Ο Ομπάμα γνώρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η οποία είχε στο στόχαστρό της και την ίδια την Ανγκελα Μέρκελ.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, γνώριζε για αυτές τις πρακτικές από το 2010, ενώ πιθανολογείται ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2002.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag επικαλείται σήμερα πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Κιθ Αλεξάντερ είχε ενημερώσει από το 2010 τον Μπαράκ Ομπάμα για μια επιχείρηση παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της Ανγκελα Μέρκελ.

«Ο Ομπάμα δεν έβαλε τέλος στην επιχείρηση αυτή, αντίθετα άφησε να συνεχιστεί», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της NSA, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Το περιοδικό Spiegel έγραψε χθες ότι διαθέτει έγγραφα της NSA, σύμφωνα με τα οποία η Μέρκελ ήταν στον κατάλογο αυτών που παρακολουθούντο από το 2002 και ότι βρισκόταν ακόμα στον κατάλογο αυτόν μερικές εβδομάδες πριν από από την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Βερολίνο, τον Ιούνιο.

Η Γερμανία θα στείλει αντιπροσωπεία αξιωματούχων των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών στις ΗΠΑ την προσεχή εβδομάδα για να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine έγραψε χθες, χωρίς να επικαλείται πηγές, ότι ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς τη Μέρκελ ότι δε γνώριζε για την παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι εάν γνώριζε για την υποκλοπή θα τη σταματούσε αμέσως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ