Γιώργος Χατζημαρκάκης: «Θα κατέβω υποψήφιος στην Ελλάδα»

Την δημιουργία Κίνησης Πολιτών με την οποία θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, με στόχο όπως δηλώνει την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, δήλωσε πως εγκαταλείπει την πολιτική του καριέρα στη Γερμανία, καθώς νιώθει περισσότερο Ελληνας και επιθυμεί την «ενίσχυση της εξωστρέφειας στην Ελλάδα και την έντονη παρουσία της σε θεσμικά όργανα με κορυφαίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Aναφερόμενος στην «Κίνηση Πολιτών», ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής επισημαίνει πως ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ενώ δίνει και την πολιτική κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει: «Βρισκόμαστε στην αρχή της δημιουργίας μιας κίνησης ανθρώπων με νέες ιδέες για την πολιτική που πιστεύει στον ρόλο των ενεργών πολιτών στη δυναμική και τεκμηριωμένη διεκδίκηση και στη λογική ότι η πολιτική πρέπει να είναι αποτελεσματική. Ο κύριος προσανατολισμός της κίνησης είναι η εποικοδομητική ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας εκεί όπου πραγματικά λαμβάνονται οι αποφάσεις και όχι η διαβρωτική εσωστρέφεια που εξαντλείται στο μοίρασμα των ευθυνών», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Τέλος, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, διευκρινίζοντας ωστόσο πως το μεγάλο «στοίχημα» για τον ίδιο και την Κίνηση Πολιτών είναι οι ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν αναζήτησε πολιτική στέγη στα υπάρχοντα ελληνικά κόμματα, καθώς τον ενδιαφέρει πρωτίστως «να είναι χρήσιμος για την χώρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ