Συγκεντρώσεις αυτοκινητιστών σε όλη την χώρα - iefimerida.gr

Συγκεντρώσεις αυτοκινητιστών σε όλη την χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και το Ηράκλειο Κρήτης οι οδηγοί ταξί έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις αποκλείοντας αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς διοδίων.

Πορεία από τη διασταύρωση του αεροδρομίου «Μακεδονία» (οδός Προφήτη Ηλία), όπου παρέταξαν τα ταξί τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, έκαναν πεζοί ως τον επιβατικό σταθμό του αεροδρομίου, ιδιοκτήτες ταξί, που διαμαρτύρονται για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες εισήλθαν στον επιβατικό σταθμό και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο χώρο των αφίξεων, από τον οποίο θα αναχωρήσουν σε λίγο και πάλι πεζοί για τα αυτοκίνητά τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους δυσκολεύτηκε η κίνηση των αυτοκινήτων από και προς το αεροδρόμιο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και κατά την αποχώρηση τους.

«Όσο κάναμε πορεία προς το αεροδρόμιο, τα αυτοκίνητα, απλώς ακολουθούσαν από πίσω μας. Δεν ήταν στόχος να επιβαρύνουμε τον κόσμο, αλλά να προβάλουμε τα αιτήματά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης «ο Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης.

Το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, που συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, έχουν αποκλείσει περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των ταξί σκοπεύουν να άρουν σε λίγη ώρα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Εκεί αναμένεται να συναντηθούν με ιδιοκτήτες ταξί από την Ηλεία, όπου θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι το λιμάνι.

Όσον αφορά στο λιμάνι της Πάτρας ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε μερικό αποκλεισμό. Δηλαδή όταν καταπλέει κάποιο πλοίο από την Ιταλία, επιτρέπουν την έξοδο επιβατών και οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες ταξί που απέκλεισαν για λίγες ώρες το αεροδρόμιο Καλαμάτας, άνοιξαν τα διόδια Νεστάνης και τα διόδια Καλαμακίου στην Κόρινθο, σήμερα βρίσκονται στις πόλεις τους κι έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς δρόμους.

Στην Τρίπολη με την άδεια της δημοτικής αρχής έχουν σταθμεύσει τα ταξί στην Εθνικής Αντιστάσεως, καταλαμβάνοντας τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Αυτή την ώρα τα προεδρεία των ταξί ανά πόλη, επισκέπτονται τους δημάρχους των πρωτευουσών των νομών τους, ενημερώνουν για τις θέσεις τους και θα τους επιδώσουν ψήφισμα.

Σε κινητοποίηση, για δεύτερη μέρα, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας σε αυτή καθολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα .

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί συναντιέται αυτή την ώρα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φ. Χατζηδιάκο σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Παράκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να προστατευθεί με κάθε τρόπο η εικόνα των νησιών μας, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και υπογράμμισε ότι το δικαίωμα στους αγώνες είναι ιερό και αναφαίρετο.

Ο κ. Μαχαιρίδης, εκφράζει όμως την ελπίδα και τη βεβαιότητα, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου θα συνυπολογίσουν και θα σταθμίσουν όλα τα δεδομένα στην επιλογή των μορφών των κινητοποιήσεών τους, ειδικά τώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

«Επιλογές, όπως ο αποκλεισμός των πυλών εισόδου και εξόδου από και προς τα νησιά μας, είμαι βέβαιος ότι δεν θα προκριθούν ως προσφορότερες μορφές αντίδρασης» τονίζει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

«Οι εκπρόσωποι του κλάδου στην περιοχή μας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής μας βιομηχανίας, έχουν πλήρη συναίσθηση της κατάστασης, ξέροντας άλλωστε πως η περιφέρεια έχει συμφωνήσει στον πυρήνα των αιτημάτων τους».

Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, αμέσως μετά τις συναντήσεις των προηγούμενων ημερών, ο κ. Μαχαιρίδης, πέρα από τις προσωπικές επαφές με εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

Τις δύο πύλες εισόδου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, έχουν αποκλείσει οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους

Η νέα κινητοποίηση τους αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, αφού σήμερα στο αεροδρόμιο έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 αφίξεις τσάρτερ.

Επίσης, ένα κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τελικά, λόγω της απεργίας, αποφασίστηκε να δέσει στη Σούδα Χανίων.

Τέλος, από το πρωί, συνεργεία του Δήμου αποκαθιστούν τις ζημιές στην πλατεία Ελευθερίας, που προκλήθηκαν από την πυρπόληση ενός παλιού ταξί, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί.

Στα διόδια Πυργετού στη Λάρισα, μετέφεραν σήμερα το πεδίο διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία.

Περί τα 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όπως συνηθίζεται, οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.
Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής, που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία του κλάδου, η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί που αντιδρούν στα σχέδια για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, εμπόδισαν τους εργαζόμενους να εισέλθουν στο κτίριο, υποστηρίζοντας ότι, αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν αποδεκτά, είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ