Το ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα -«Αφήστε μας να φύγουμε» [βίντεο] - iefimerida.gr

Το ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα -«Αφήστε μας να φύγουμε» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ντοκιμαντέρ «Into the fire» δίνει μια άλλη διάσταση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα. Από τη μια η πολιτεία που δεν μπορεί να απορροφήσει το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα κι από την άλλη οι χιλιάδες πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα.«Αφήστε μας να φύγουμε» είναι η επιθυμία των παράνομων μεταναστών σύμφωνα με τους Guy Smallman και Kate Mara, τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, το οποίο ανεβαίνει ξανά στις σελίδες του διαδικτύου αφού παραμένει επίκαιρο. Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα που όπως αναφέρουν είναι τα πραγματικά θύματα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Οπως αναφέρει το logiosermis.net οι πρόσφυγες στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο: «Αφήστε μας να φύγουμε». Στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ καταγράφονται συγκλονιστικές μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης τους στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος μιλούν Έλληνες πολίτες για το θέμα της έλλειψης ανάληψης των ευθυνών από το ελληνικό κράτος και τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένας Έλληνας δικηγόρος περιγράφει την αστυνομική βία κατά των πελατών του, η οποία έφτανε τα όρια της κτηνωδίας και θα μπορούσε να έχει και τον χαρακτήρα βασανιστηρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ