Συναγερμός στις Αρχές για τη συγκέντρωση της ΧΑ στο Σταθμό Λαρίσης και τις αντισυγκεντρώσεις - iefimerida.gr

Συναγερμός στις Αρχές για τη συγκέντρωση της ΧΑ στο Σταθμό Λαρίσης και τις αντισυγκεντρώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο μέρες πριν την επέτειο του «ΟΧΙ» στο ναζισμό και τον φασισμό, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν με ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης για να καταγγείλουν, όπως αναφέρουν, την επιχείρηση πολιτικής εξόντωσης της ΧΑ. Την ίδια μέρα αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε αντισυγκεντρώσεις με σημείο συνάντησης την πλατεία Βικτωρίας, «για να ματαιωθεί η ναζιστική παρέλαση μίσους της ΧΑ».

Οι προαναγγελίες των συγκεντρώσεων έχουν σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία και στην ευρύτερη περιοχή τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρά για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Στις 12 το μεσημέρι ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση τον Άγιο Παντελεήμονα, ώστε όπως αναφέρεται ο λαός της Αθήνας να πει δύο μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου, το σημερινό «Όχι» στο ναζισμό και το φασισμό.

Όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, μετά την «προκλητική ανακοίνωση της Χ.Α. που καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6:00 μ.μ., δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους ναζί να διαδηλώσουν δημόσια για πρώτη φορά μετά τις συλλήψεις των ηγετικών τους στελεχών».

Σε αντιδιαδήλωση με σκοπό τη ματαίωση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό.Μετά την πορεία από την Πλατεία Βικτωρίας η ΚΕΕΡΦΑ απευθυνει κάλεσμα για συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις 3 μ.μ. και πορεία προς το Σταθμό Λαρίσης «για να ματαιωθεί η ναζιστική παρέλαση μίσους της ΧΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ