Δεν... παγώνει η Ολυμπιακή Φλόγα- Εφτασε μέχρι και στο Βόρειο Πόλο με παγοθραυστικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Δεν... παγώνει η Ολυμπιακή Φλόγα- Εφτασε μέχρι και στο Βόρειο Πόλο με παγοθραυστικό [εικόνες]

Δεν... παγώνει η Ολυμπιακή Φλόγα- Εφτασε μέχρι και στο Βόρειο Πόλο με παγοθραυστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν πρόκειται για Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, τότε ένας είναι ο απόλυτος προορισμός για την Ολυμπιακή φλόγα: ο Βόρειος πόλος. Οι Ρώσοι λοιπόν κατάφεραν να τη μεταφέρουν και εκεί.

Οι διοργανωτές των αγώνων που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο στο Σότσι ανακοίνωσαν πως η λαμπαδηδρομία πέρασε και από τον Βόρειο Πόλο με τη βοήθεια ενός παγοθραυστικού. Το γεγονός έγινε στις 19 Οκτωβρίου και επικεφαλής ήταν ο Ρώσος εξερευνητής Αρτουρ Τσιλινγκάροφ, ο οποίος εκτέλεσε και χρέη τελευταίου λαμπαδηδρόμου, ανάβοντας το βωμό που στήθηκε εκεί. Νωρίτερα, η δάδα πέρασε από τα χέρια 11 επιστημόνων από διάφορες χώρες.

Το παγοθραυστικό αναχώρησε από το λιμάνι Μουρμάνσκ και έφτασε στο Βόρειο Πόλο έπειτα από 91 ώρες, το ταχύτερο ταξίδι αυτού του είδους. Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία για το Σότσι θα καλύψει συνολικά 65.000 χλμ., κάτι που την κάνει τη μεγαλύτερη στην ιστορία.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ