NBC: Υποκριτές οι Ελληνες- Μέχρι να ενδιαφερθεί το NBA για τον Αντετοκούμπο δεν ήθελαν να έχουν σχέση μαζί του - iefimerida.gr

NBC: Υποκριτές οι Ελληνες- Μέχρι να ενδιαφερθεί το NBA για τον Αντετοκούμπο δεν ήθελαν να έχουν σχέση μαζί του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριές κατηγορίες κατά της Ελλάδας όσον αφορά την περίπτωση Αντετοκούμπο εξαπολύει το αμερικανικό δίκτυο NBC, το οποίο αναφέρει πως μέχρι να τον παρατηρήσει το NBA, η χώρα δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του.

Σε δημοσίευμα του, το NBC εξιστορεί την πορεία του νεαρού Αντετοκούμπο, επισημαίνοντας πως για 20 χρόνια η οικογένεια του ήταν παράνομη, πως τα παιδιά δεν αναγνωρίζονταν από το ελληνικό κράτος και πως επιβίωσαν πουλώντας διάφορα προϊόντα στον δρόμο.

«Η Ελλάδα δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένειά του Αντετοκούμπο, μέχρι που το NBA παρατήρησε την δεξιότητα του στο μπάσκετ», σημειώνει το δημοσίευμα

«Το ενδιαφέρον από το ΝΒΑ βοήθησε τα αδέρφια να κερδίσουν θέσεις στην Εθνική Ελλάδος. Αλλά έπρεπε να επιλυθεί το ζήτημα του διαβατηρίου, καθώς για να το αποκτήσουν έπρεπε να έχουν την υπηκοότητα. Ο Γιάννης ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλέξης γεννήθηκαν όλοι στην Ελλάδα, αλλά καθώς είναι παιδιά Νιγηριανών μεταναστών δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ ως Ελληνες. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο και σταθερό. Αντιμετώπισαν εξώσεις, μετακινούνταν διαρκώς. Επέζησαν σαν οικογένεια πουλώντας γυαλιά ηλίου καπέλα και τσάντες στο δρόμο. Η μητέρα τους η Βερόνικα κρατούσε τα μωρά. Ο Τσαρλς μετέφερε πράγματα. Οταν ο Γιάννης και ο Θανάσης έπαιζαν μπάσκετ, μοιράζονταν τα ίδια παπούτσια», σημειώνει το NBC, επικρίνοντας στη συνέχεια την Ελλάδα:

«Μην παραβλέψετε την υποκρισία εδώ- μόλις είδαν ότι ο Αντετοκούμπο μπορούσε να παίξει μπάσκετ, ξαφνικά οι Ελληνες οι οποίοι τους υποχρέωσαν για δύο δεκαετίες να ζουν στα σκοτάδια, αγκάλιασαν την οικογένεια σαν να ήταν παιδιά τους. Συνάντησαν τον πρωθυπουργό και τους αντιμετωπίζουν σαν ήρωες. Οπως σε πολλά έθνη, όταν δυσκολεύουν οι καιροί και η ανεργία αυξάνεται, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στον τόπο τους», σχολιάζει αιχμηρά το NBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ