Μούμιες από τελετουργική θυσία των Ινκας εντόπισαν αρχαιολόγοι στο Περού [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Μούμιες από τελετουργική θυσία των Ινκας εντόπισαν αρχαιολόγοι στο Περού [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία για το τελετουργικό και τις ανθρωποθυσίες που έκαναν οι Ινκας έφεραν στο φως αρχαιολόγοι, οι οποίοι πρόσφατα ανακάλυψαν σε προάστιο της Λίμα, πρωτεύουσας του Περού, δύο μούμιες τυλιγμένες σε τελετουργικά υφάσματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μούμιες είναι καθισμένες οκλαδόν και τυλιγμένες με σκοινί και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον χιλίων ετών. Πρόκειται για έναν ενήλικο άνδρα και ένα παιδί που βρέθηκαν θαμμένοι στον Χουάκα Πουκλάνα, έναν ιερό χώρο κοντά στη συνοικία Μιραφλόρες, που χρησιμοποιούσαν οι Ινκας για τελετές λατρείας.

Οπως αναφέρει το BBC, το παιδί πιθανότατα αποτέλεσε προσφορά στους θεούς και θάφτηκε ζωντανό μετά το θάνατο του ενήλικου.

Είναι το τρίτο εύρημα ανθρωποθυσίας στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ όπως αναφέρει η ερευνήτρια Γκλαντις Παζ στο Γαλλικό Πρακτορείο «Είναι ένα από τα πιο σπουδαία ευρήματα των ανασκαφών της τελευταίας 30ετίας επειδή οι μούμιες είναι σχεδόν ανέπαφες»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ