Οι δανειστές τώρα απαιτούν πλήρη απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις - iefimerida.gr

Οι δανειστές τώρα απαιτούν πλήρη απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος πονοκέφαλος έρχεται για τους εργαζομένους αφού όπως φαίνεται όλα είναι πλέον ανοιχτά για την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως το ισχύον πλαίσιο είναι ξεπερασμένο και ότι εγκλωβίζει τους εργαζόμενους.Ωστόσο όπως φαίνεται πρόκειται για μία νέα απαίτηση της Τρόικα, καθώς μετά το ζήτημα περικοπής των αποζημιώσεων ζητείται αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο που απαγορεύει απολύσεις περισσότερες από το 5% του συνόλου των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 ως 150 άτομα.Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έξι απολύσεις θεωρούνται ομαδική απόλυση και χρειάζεται την άδεια του κράτους η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ποτέ.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί η διαδικασία με την οποία μια επιχείρηση υποβάλει αίτημα για ομαδικές απολύσεις σε συνδυασμό με την επίκληση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη μελετάται ένα σχέδιο απελευθέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ