Ξεκίνησαν τα παζάρια κυβέρνησης – Τρόικα για «κενό» και μέτρα - iefimerida.gr

Ξεκίνησαν τα παζάρια κυβέρνησης – Τρόικα για «κενό» και μέτρα

Ξεκίνησαν τα παζάρια κυβέρνησης – Τρόικα για «κενό» και μέτρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μπορεί το ΔΝΤ επισήμως να λέει ότι δεν ζητάει περικοπές μισθών- συντάξεων και αυξήσεις φόρων, αλλά οι αξιωματούχοι του σημειώνουν ότι στη πραγματικότητα όλα θα κριθούν από το «κενό» που θα προκύψει κατά τη β' φάση της αξιολόγησης, καθώς είναι προφανές ότι αλλιώς μπορεί να καλυφθεί ένα «κενό» της τάξης των 500 εκατ. ευρώ- όπως υποστηρίζει η Αθήνα- και αλλιώς ένα «κενό» της τάξης των 2 ή 2,5 δισ ευρώ, όπως υπαινίχθηκε το ΔΝΤ στη τελευταία του Έκθεση, η οποία προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση.Από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε η ελληνική γραμμή εν όψει των επαφών του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής, φάνηκε ότι το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να «κλείσει» άρον- άρον τη συζήτηση με την Τρόικα για το δημοσιονομικό «κενό» του 2014, παρουσιάζοντας μέτρα επώδυνου, πλην όμως όχι οριζόντιου χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα η κατάργηση και των τελευταίων διατάξεων που επιτρέπουν τη πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ωστόσο, εάν η Τρόικα επιμείνει στην υποαπόδοση μέτρων που ήδη «τρέχουν», με συνέπεια η «τρύπα» στον Προϋπολογισμό του 2014 να είναι περί τα 2 δισ ευρώ, τότε αυτομάτως υπάρχει κίνδυνος να ξαναβγούν από το συρτάρι τα σχέδια που αποσύρθηκαν κακήν κακώς στην αρχή της εβδομάδας και αφορούν σε μειώσεις συντάξεων στα ευγενή Ταμεία και στο ΤΕΒΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέτρα κυβέρνηση τρόικα παζάρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ